SINDROMUL OSGOOD-SCHLATTER

Home / SINDROMUL OSGOOD-SCHLATTER

Se manifesta printr-o incarcare anormala a cartilajelor articulare, cauzand microtraume repetate. Sindromul Osgood-Schlatter este des intalnit la adolescenti si afecteaza mai ales baietii care au un puseu de crestere rapida.

SIMPTOME IN SINDROMUL OSGOOD-SCHLATTER

Durerea, localizata in jurul articulatiei genunchiului, poate fi exasperanta in timpul activitatilor fizice. Pe langa durere, mai poate aparea si edemul (umflatura).

RECUPERAREA IN OSGOOD-SCHLATTER

Acest sindrom se caracterizeaza printr-o inflamatie la nivelul osului proeminent din partea superioara a tibiei, imediat sub genunchi si ii afecteaza mai ales pe baietii cu varsta cuprinsa intre 10 si 15 ani, care practica sport. De cele mai multe ori sindromul Osgood-Schlatter se vindeca spontan, odata ce adolescentul s-a oprit din procesul de crestere.

Programul de recuperare are ca principal obiectiv reducerea durerii, prin aplicarea de gheata, de cateva ori pe zi si prin tratamente cum ar fi: terapia laser, masaj local si exercitii de streching (intinderea muschiului si a tendonului). In aceasta prima faza acuta a afectiunii este important sa se reduca incarcarea pe membrul implicat.

Apoi, programul de kinetoterapie se va concentra asupra reducerii tensiunii din muschiul cvadriceps (muschiul aflat in partea din fata a coapsei, muschi care poate fi responsabil pentru producerea microtraumatismelor la nivelul cartilajului din zona genunchiului), prin tehnici de masaj de relaxare si prin stretching (intindere), sustinute atat de intarirea musculaturii flexorilor si extensorilor genunchiului, precum si de exercitii menite sa imbunatateasca coordonarea neuromusculara.

Faza finala a recuperarii consta in exercitii specifice sportului sau activitatii sportive practicata anterior, in vederea reintegrarii graduale a pacientului.