Evaluare functionala

Home / Evaluare functionala

In timpul evaluarii initiale, fizioterapeutul iti va adresa mai multe intrebari despre istoricul afectiunii pentru care te intalnesti cu el, simptome, nivelul anterior de functionalitate si obiectivele tale. Evaluarea initiala este necesara pentru noi, pentru a întelege cu ce avem de-a face, de unde trebuie sa pornim si unde trebuie sa ajugem. Pe baza ei, vom creea un plan de tratament potrivit pentru tine, in functie de aspectele care trebuie imbunatatite si obiectivele tale.

Sesiunea va dura aproximativ 50 de minute.

Asigura-te ca porti haine confortabile, care nu te deranjeaza la miscare. In functie de simptome si conditia ta fizica, este posibil sa fie necesar sa evaluam mobilitatea, forta musculara, echilibrul, postura etc. Fizioterapeutul ar putea examina sau palpa zona afectata sau pentru a efectua o examinare detaliata a mobilitatii articulatiilor, muschilor si a altor tesuturi.

In timpul evaluarii, fizioterapeutul mai poate evalua:

  • mersul
  • modul in care faci anumite miscari (urcat-coborat scari, genuflexiuni, aplecat, ridicat mana pentru a lua ceva de sus, etc)

Nu uita sa aduci fisa de recomandare sau diagnostic (daca este posibil), prescriptiile actuale si alte informatii despre starea ta de sanatate.

De asemenea, in timpul evaluarii, terapeutul iti va da informatii utile vis a vis de afectiunea ta.

Vezi mai multe la sectiunea Educarea pacientului.